Beneficis

Els beneficis que els escacs aporta dins el procés de formació dels joves aquesta sustentant en multitud d'investigacions realitzades al voltant de el món.

Per exemple les següents:

 • Els escacs estimula la capacitat d'anàlisi i síntesi

  Aquest es presenta com un dels beneficis més evidents. Jugar a escacs estimula la concentració: la capacitat de centrar-se en el que succeeix en el tauler i abstreure de tota la resta.

 • Incentiva la creativitat i la imaginació

  Un estudi realitzat per científics alemanys, publicat el 2010, va comprovar que a l'analitzar les jugades possibles durant una partida d'escacs ambdós hemisferis cerebrals treballen per igual. Aquests resultats (basats en ressonàncies magnètiques realitzades tant a jugadors experts com a novells) va sorprendre els investigadors, els quals partien de la hipòtesi que l'hemisferi esquerre -el responsable de la capacitat d'anàlisi intel·lectual, els raonaments lògics, les abstraccions, etc. - mostraria una major activitat.

 • Ajuda als nens a entendre les conseqüències dels seus actes

  Els ajuda a acceptar les regles i assumir les conseqüències dels seus propis actes. Es tracta d'un joc en el qual no intervé l'atzar: totes les peces estan sempre a la vista, els moviments depenen dels jugadors, no hi ha cap element extern que pugui afectar el desenvolupament de la partida.

 • És entretingut i millora l'estat d'ànim

  Més enllà de tots aquests beneficis, està clar que els escacs no deixa de ser un joc i, com a tal, compta també amb les característiques positives de qualsevol activitat lúdica. És entretingut i permet interactuar amb altres persones, sense distinció d'edat, ni nacionalitat (no cal parlar un mateix idioma), ia més es pot jugar a distància, a través de nombroses plataformes a la web.

 • Incrementa la capacitat lectora

  Un últim benefici, també sorprenent, per aquest llistat: segons un estudi també realitzat als Estats Units, alumnes que van participar d'un programa per estimular el joc d'escacs van millorar la seva capacitat lectora en comparació amb un grup de control capacitat lectora, que no va formar part d'aquest programa. Segons els científics, les diferències entre els dos grups van ser significatives. I van aclarir que caldrien nous treballs per determinar les raons d'aquest augment en la capacitat lectora dels estudiants, més enllà de les explicacions que proporciona el sentit comú.

Per què començar amb els mini jocs?

Comencem amb els mini-jocs perquè són jocs senzills que es juguen en un tauler d'escacs. A l'dominar sistemàticament aquests jocs, els principiants aprenen a formular estratègies i a dur a terme plans. Utilitzem els mini jocs perquè a més són fàcils d'aprendre i creen una escala de coneixements progressiu.

Per part de l'professorat són molt fàcils d'utilitzar a classe i permeten que a través de el joc dels nois comencin a desenvolupar les habilitats abans descrites.

En la nostra plataforma, tant el professor com els alumnes o qualsevol persona que vulgui jugar disposarà d'una multitud de mini jocs i variants d'escacs lògic matemàtiques, que podrà reptar a qualsevol persona de qualsevol país. A més el professorat podrà crear tornejos específics i tancats per als seus alumnes perquè exerciten els mini jocs que consideri oportuns en cada moment. La plataforma s'encarregarà dels processos d'aparellament i de qualificació dels diferents alumnes. Permet realitzar trobades o competicions entre escoles, comunitats o països.

blog

@chessforedu

info@chessforedu.com